Triathlon Inside Team Competitions

Ze zijn in korte tijd uitgegroeid tot een populair triathlon-platform in Nederland. Met een succesvolle podcast en een eigen magazine zijn de triathlon pioniers klaar om het derde hoofdstuk aan dit rijtje toe te voegen; de Triathlon Inside Team Competition.

De handen zijn ineengeslagen met Dutch Triathlon Series om een eigen teamcompetitie te starten. Er zullen twee divisies komen; The Ambitious Division en The Sprint Division. Die laatste spreekt voor zich en zijn vier Sprint races waarbij het plezier van atleten voorop staat. The Ambitious Division zal gedurende het seizoen vier verschillende formats afwerken. Als spetterende opening een OD stayerwedstrijd op het F1 circuit van Zandvoort (15 juni). Daarnaast is er voor het eerst in een teamcompetitie een 1/3e triathlon in de Haarlemmermeer-editie (13 juli). Aan het einde van de zomervakantie (24 augustus) een OD non-stayerwedstrijd in Ouderkerk en het slot van de competitie vindt plaats aan de bekende Amsterdamse Bosbaan met een sprint-triathlon (28 september).

Volgens Triathlon Inside initiatiefnemer Wesley de Does is dit nieuwe initiatief vooral bedoeld om meer triatleten de kans te bieden om deel te nemen aan een teamcompetitie. "We doen er alles aan om de triathlon-community op een positieve manier verder te laten groeien. In alles wat wij doen staat de atleet centraal. Door ons concept ben je niet verplicht om lid te zijn van een vereniging, maar kun je er ook voor kiezen om met een fanatieke groep vrienden of collega’s deel te nemen en te strijden voor eremetaal. Wij onderscheiden ons door strijd met plezier te verenigen en zorgen na elke race voor een gezellige afsluitende borrel. We proberen niet alleen de beste teams naar ons toe te trekken, maar ook de gezelligste. Het voordeel is ook dat de races vrij centraal gelegen zijn, waardoor je niet voor een sprint-triathlon naar één van de uithoeken van Nederland hoeft af te reizen. Daarnaast wordt de organisatie gevoerd door een ervaren partij en zijn wij super trots dat wij de samenwerking met Dutch Triathlon Series aan mogen gaan."

Omar Brons, de stem van de Triathlon Inside podcast, vult aan: "Maar het is wel een serieuze competitie hoor! We gaan met twee divisies werken, zodat ieder team op het juiste niveau kan racen. Hierbij is wel gekeken naar creatieve mogelijkheden om de competitie een andere dimensie te geven. Er zal onder andere ook een serie zijn voor mixed teams. Het is dus mogelijk om met twee mannen en twee dames deel te nemen. Een team bestaat uit 4 personen en per race kan het team haar opstelling bepalen. Het gemiddelde van de drie beste tijden bepaald de ranking van het team. Ook dit is iets unieks en zorgt voor een spannende strijd. Er zullen spraakmakende prijzen te winnen zijn, dus het gaat wel echt ergens om!"

Lars Vreugdenhil, organisator van DTS: "De Dutch Triathlon Series zijn sinds de oprichting in 2021 zelfstandig verder gegaan zodat we de vrijheid hebben eigen keuzes te maken en onderscheidend te zijn. Iets wat noodzakelijk blijkt in een tijd na Covid, waar vrijwel iedere triathlon-organisatie te kampen met teruglopende registraties. Voor 2024 keken we al naar alternatieve formats. Met deze Triathlon Inside Team Competition hebben we een hele leuke mix gevonden. Iedereen kan meedoen, waardoor het voor bedrijven ook super interessant is om met een groep collega’s deel te nemen. Waar Omar en Wesley zich direct op de triathlon-community zullen richten zal ik, vanuit DTS, het bedrijfsleven benaderen. Ieder team kan inschrijven op haar eigen niveau. Toch zou het geweldig zijn als wij de beste teams uit Nederland een podium kunnen bieden. We gaan serieuze prijzen ter beschikking stellen en hopen hiermee een spannende strijd te creëren. Kortom: Iedereen is bij ons welkom en we maken er één groot feest van met z’n allen!"

Meer informatie       Direct aanmelden

© Triathlon Inside 2024