Triathlon Inside Pro Team

Met trots lanceren wij het Triathlon Inside Pro Team.

Naast de podcast en het enige echte triathlon magazine van Nederland komen wij met een mooie nieuwe stap om de triathlonsport nog verder onder de aandacht te brengen. In de afgelopen maanden zijn velen gesprekken gevoerd met atleten en sponsoren en is het ons gelukt om ons eigen professioneel triathlon team op te zetten. Vanaf 1 januari 2024 starten wij met 5 atleten op het hoogste niveau. Diede Diederiks, Marlène de Boer, Menno Koolhaas, Milan Brons en Tristan Olij komen het komend jaar uit onder de vlag van Triathlon Inside. Stuk voor stuk topatleten die de afgelopen jaren hele goede resultaten hebben behaald bij nationale en internationale wedstrijden.

Volgens ons heeft de sport, zeker op de lange afstand, nog heel veel potentie in verdere professionalisering. Wij zien dat atleten het moeilijk hebben om voldoende sponsoren bij elkaar te krijgen om een heel jaar zich vol te kunnen richten op de sport. Dit heeft ons doen besluiten om te kijken naar mogelijkheden deze atleten verder te ondersteunen. De eerste stappen zijn gezet, maar onze ambitie is duidelijk. In de komende jaren willen wij de triathlon sport in Nederland verder professionaliseren.

Triathlon Inside Pro Team

Wij zijn enorm trots dat een vijftal top atleten vertrouwen hebben in dit project en dat zij samen met ons deze uitdaging aangaan. Naast financiële ondersteuning aan de atleten, die mogelijk wordt gemaakt door twee hoofdsponsoren: Lion Capital Group en Van der Valk Hotel Ridderkerk , worden de atleten op alle fronten geholpen om het maximale uit hun carrière te halen. De atleten gaan racen in hetzelfde trisuit met de uitingen van Triathlon Inside en de hoofdsponsoren. Daarnaast is er ruimte om privésponsoren te blijven uiten.

Het teammanagement wordt uitgevoerd door Freek van der Valk, Omar Brons en Wesley de Does, tevens allen eigenaar van Triathlon Inside. De combinatie van een mediaplatform en een professioneel team is uniek en gaat helpen om onze passie voor de triathlon sport nog beter uit te dragen. Naast de promotie van de triathlon sport willen wij ook op maatschappelijk niveau impact maken door het geven van clinics en workshop. Mensen in beweging krijgen is het doel.

Naast het professionele team starten wij ook een development team waarvoor reeds twee atleten zijn aangetrokken. Joost Friderichs en Ivor Feunekes zullen vanaf dit jaar deel uitmaken van het Triathlon Inside Development Team. Het development team zal de komende jaren verder worden uitgebreid met atleten die de potentie hebben om als lange afstandsatleet te racen als pro. De doelstelling is dat deze atleten in loop van tijd de overstap maken naar het pro team.

Voor meer informatie stuur je een e-mail naar: info@triathloninside.com

© Triathlon Inside 2024